10 errors que has d’evitar cometre a xarxes socials

Sense Comentaris

La tasca del Community Manager és més complicada del que sembla. Aquest perfil professional té la capacitat i la responsabilitat de decidir què, com i quan es publica informació sobre l’empresa o marca a les diferents xarxes socials on és present.

Per tal d’evitar una crisis de reputació, cal ser conscients que les xarxes viuen en temps real i de cara al públic i, per tant, són molt transparents. Qualsevol error o distracció pot tenir un gran efecte negatiu. Però es pot treballar per evitar aquests errors.

Què NO s’ha de fer a les xarxes socials?

1. Criticar la competència

Parlar malament del servei o productes de la competència evidencia que un mateix no té prou arguments per demostrar que el seu producte és millor que el de la resta. Atacar-los és un error. Cal dedicar-se a descriure el producte, a informar dels avantatges i beneficis i a explicar quin valor afegit té sobre els altres, però mai mencionant la competència.

2. Tractar els seguidors com a amics

Cal transmetre amabilitat, proximitat i simpatia però sempre sense deixar la formalitat i la cordialitat. No s’ha d’abusar de la confiança ni utilitzar un to informal perquè es donaria una imatge poc professional. El missatge tampoc ha de ser fred, sinó que ha de demostrar que hi ha una persona darrere escrivint-lo, sense abandonar en cap moment la identitat de marca.

3. No acceptar crítiques

Si es reben crítiques, no s’han d’ignorar. També s’està a xarxes per atendre consultes, queixes, peticions, etc. Els usuaris busquen ser atesos, escoltats i que se’ls doni explicacions. Són canals de comunicació bidireccional, és a dir, ofereixen la possibilitat d’interactuar i, per tant, s’ha de contestar sempre.

Alerta! No s’ha de caure en provocacions. Cal respectar tots els comentaris, malgrat que siguin desagradables, contestar-los amb educació i traslladar la conversa a una via privada.

4. Mirar-se el melic

L’objectiu és cridar l’atenció dels seguidors i mantenir-los informats. Per això, cal publicar contingut variat i no només relacionat amb la nostra empresa. Per no avorrir amb contingut del mateix estil es pot compartir informació que no estigui exclusivament relacionada amb l’empresa sinó amb els serveis o productes que ofereix. També és interessant interactuar amb empreses del sector.

5. Esborrar comentaris negatius

El més normal és que l’empresa rebi tant comentaris positius com crítiques. En ambdós casos, el feedback és molt constructiu en l’àmbit corporatiu. No esborrar els comentaris negatius demostra respecte i compromís, i transmet confiança.

6. Obrir un perfil personal en comptes d’una pàgina d’empresa

No és el mateix. Tot i que moltes empreses obren un perfil per la seva marca, les pàgines d’empresa ofereixen moltes més possibilitats professionalment. D’entre elles, hi ha l’oportunitat de crear fòrums o concursos, i la de monitoritzar i analitzar les estadístiques. És molt recomanable interpretar totes aquestes dades i treure conclusions per anar millorant a poc a poc.

7. Abandonar la xarxa social

Cal escollir correctament en quines xarxes socials ha d’estar present l’empresa, segons els seus objectius, el públic i els interessos. Treballar amb moltes plataformes pot complicar-ne la gestió. Per tant, convé dedicar-se a les que realment es troba el nostre públic. Cal mantenir-les actualitzades i estar-hi constantment, i no abandonar-les.

8. Publicar el mateix contingut a totes les xarxes

No es pot publicar una informació amb la mateixa forma a totes les xarxes socials sinó que cal adaptar el contingut a cada plataforma. S’ha de presentar la informació ajustada a allò que l’usuari hi busca, ja que cadascuna té una finalitat diferent.

S’ha de ser dinàmic i aportar valor publicant continguts amb diferents formats: vídeos, fotografies, concursos, enllaços, etc. Les publicacions han de ser breus i senzilles per tal que siguin efectives. Cal anar amb compte de no saturar als usuaris pel fet d’actualitzar massa sovint, és a dir, dosifiqueu la informació i no sigueu invasius.

9. Prevaldre la quantitat a la qualitat

El públic objectiu és el que ens interessa. No val la pena tenir molts seguidors a qui el contingut que els podem oferir no els interessa. Es necessiten seguidors entregats, proactius, que interactuïn amb els continguts publicats.

10. Que assumeixi la gestió qualsevol treballador

No tothom té les capacitats per gestionar les xarxes socials. Ho ha de fer una persona preparada i qualificada, que s’hagi format en aquest àmbit i que s’hi dediqui professionalment, ja que és ella qui representarà l’empresa a nivell digital. A més, és molt important que escrigui correctament i sense faltes d’ortografia.

 

Finalment, sempre s’ha de vigilar si s’està connectat des del compte d’empresa o des del personal, no aprofitar-se de situacions d’alta visibilitat i no travessar la sensible línia de l’opinió pública. Tenir presents tots aquests elements garantirà el bon funcionament de les xarxes socials, imprescindible perquè l’estratègia tingui èxit.

Acerca de Nosotros y este blog

Somos una empresa de Marketing Online Integral.

Pídenos Presupuesto

Si necesitas algún servicio de diseño web, creación y diseño de tiendas online, posicionamiento web o cualquier servicio relacionado con el Marketing Online, contacta con nosotros.

¡Suscríbete a nuestro boletín!

Más artículos

Ver todos los artículos
Sense Comentaris

      Deja un Comentario